برای ورزشکارانی که فعالیت ورزشی جزء اولویتهای اول زندگیشان است این سوال که آیا ورزش بعد از کاشت مو مجاز است یا خیر بسیار مهم است. مسلماً ورزش برای سلامتی کل بدن مهم است، اما درصورتیکه با وجود ورزشکار بودن تصمیم به کاشت مو میگیرید؛ لازم است برای یک مدت کوتاه، بهبودی بعد از عمل را در اولویت اصلی خود قرار دهید.
برای انجام یک کاشت موی نتیجهبخش، بعد از عمل جراحی باید به خوبی از گرافتهای تازه کاشته شده مراقبت شود. بنابراین صبور باشید و تا التیام کامل پوست سر از انجام کارهایی که موجب اختلال در روند درمانتان میشود پرهیز کنید. هرچند ورزش تأثیر بسیار مثبتی برگردش خون و فعالیت فولیکولهای مو دارد اما باید مطابق با نظر پزشک و در حدی باشد که آسیبی به پیوند مو وارد نشود.
نگران نباشید چراکه معمولا بعد از گذشت ۳۰ تا ۴۵ روز از جراحی کاشت و پیوند مو میتوانید دوباره فعالیتهای ورزشی خود را از سربگیرید. در ادامه میخواهیم توصیه پزشکان برای ورزش بعد از کاشت مو را بررسی کنیم و ببینیم ورزشکاران با وجود چنین شرایطی چگونه میتوانند به ورزشهای خاص خود بپردازند. با ما همراه باشید
آیا ورزش بعد از کاشت مو مشکلساز است؟
جراحان عمل پیوند مو توصیه میکنند به خاطر پیشگیری از عفونت و محافظت از پیوندهای جدید و همینطور برای رشد کامل و سالم موها از ورزش بعد از کاشت مو به طورجدی خودداری کنید؛ چراکه در غیراینصورت با مشکلاتی از قبیل موارد زیر روبهرو خواهید شد:
بیشتر بخوانید: آیا کاشت مو از ناحیه تناسلی امکان پذیر است؟
کشش:
انجام برخی ورزشها بعد از کاشت مو مانند دراز و نشست، موجب کشش پوست سر شده و فشار وارد آمده بر زخمها، منجر به پاره شدن بخیهها میشود که در چنین شرایطی احتمال بروز خونریزی مجدد وجود دارد.
تعریق:
عرق کردن سر یکی دیگر از مشکلات مهم ورزش بعد از کاشت مو است. بعد از جراحی، محل برشهای ایجاد شده در قسمتهای اهداکننده و دریافتکننده مو، بسیار حساس هستند و تعریق میتواند باعث تحریک آنها شده و محل عمل را در معرض خطر جدی عفونت و یا جابهجایی فولیکولهای مو قرار بدهد.
فشارخون:
فعالیتهای سنگین ورزشی ضربان قلب را بالا برده و موجب افزایش فشارخون میشود. افزایش جریان خون در پوست سر نیز احتمال بروز تورم و خونریزی را زیاد میکند.
آسیب به سر:
ورزشهای تماسی مانند کشتی و بوکس که افراد را در معرض آسیب سر قرار میدهند؛ میتوانند به طور جدی به فولیکولهای مو آسیب رسانده و تاثیر بدی روی نتیجه کاشت مو داشته باشند.
بیشتر بخوانید:آیا چربی سر بعد از کاشت مو مشکل ساز است؟
اشعه نور خورشید:
از آنجایی که اشعه UV خورشید به فولیکولهای مو آسیب میرساند؛ برای انجام ورزش بعد از کاشت مو نباید به فعالیتهایی بپردازید که در فضای باز و زیر نور خورشید انجام میگیرد.
مشکل ورزشهای آبی:
تا چهار ماه بعد از کاشت مو، باید از ورزشهای آبی خودداری کنید؛ زیرا آبهای کلردار استخرها و آبهای شور دریا باعث از بین رفتن فولیکولهای مو میشوند. سونا و آب گرم نیز موجب آسیب رساندن به موهای تازه کاشته شده خواهد شد. بعلاوه آبهای طبیعی حتی ممکن است حاوی میکروبهایی باشند که احتمال عفونت را افزایش میدهد.
عوارض ورزش سنگین بعد از کاشت مو چیست؟
ورزش بعد از کاشت مو مخصوصا ورزشهای سنگین، باعث افزایش ریزش موهای تازه کاشته شده میشود؛ چراکه ورزشهای سنگین معمولا نیاز به جنبوجوش و شدت حرکات بدنی بیشتری داشته که در نتیجه فشار مضاعفی بر بدن وارد میکند و به نوبه خود موجب تعریق، افزایش جریان خون و کششهای شدید پوستی میشود.
همانطور که در بالا توضیح دادیم ؛ هر یک از این موارد به تنهایی میتواند آسیبهای جدی به پروسه کاشت مو وارد کند. علاوه بر این هنگام ورزش شرایطی برای فرد ایجاد میشود که بهناچار ممکن است سرخود را لمس کند؛ زیرا در اثر ورزش و تعریق، احتمال زیادی وجود دارد که محل پیوند دچار فشار یا خارش و سوزش گردد. بنابراین باید از هرگونه فعالیتهای ورزشی سنگین خودداری نمایید.
بیشتر بخوانید: درد پشت سر بعد از کاشت مو، آیا طبیعی است؟
چه زمانی میتوان بعد از کاشت مو به باشگاه رفت؟
خوشبختانه منع ورزش بعد از کاشت مو دائمی نیست ولی مهم است که بدانید در سه تا چهار روز بعد از کاشت مو بههیچعنوان نباید هیچ نوع ورزشی انجام دهید. فراموش نکنید ریشه موهای تازه پیوند شده به زمان کافی برای دریافت مواد مغذی و اکسیژن لازم نیاز دارند تا به خوبی رشد کنند.
بنابراین در چند روز اولیه حتی باید فعالیتهای روزمره خود را نیز تا حد امکان محدود کرده و بیشتر به استراحت بپردازید؛ زیرا با هر نوع خم و راست شدن ممکن است محل عمل دچار خونریزی شود.
بعد از گذشت یکی دو هفته از زمان عمل پیوند میتوانید برای چند دقیقه ورزش های سبک مثل پیادهروی را انجام دهید اما باز هم توجه داشته باشید که پیاده روی باید در شب و یا در فضای بسته انجام شود تا سرتان از تابش نور خورشید در امان بماند و موهایتان آسیب نبیند.
پزشکان توصیه میکنند برای رفتن به باشگاه و ازسرگیری ورزش بعد از کاشت مو باید چهار ماه کامل صبر کنید. بعد از سپری شدن این مدت نه تنها فعالیت باشگاهی برای شما مضر نخواهد بود؛ بلکه باعث رشد بهتر و بیشتر موهایتان شده و برای سلامتی موها مفید است.
فرآیند فعالیتهای ورزشی بعد از کاشت مو چگونه است؟
به طور کلی فرایند اصولی تمرین و ورزش بعد از کاشت مو در حفظ و بهبود نتایج پیوند بسیار تأثیر گذر خواهد بود. بعد از کاشت مو باید فعالیتهای بدنی خود را با دقت تنظیم کنید. در ادامه به سه دوره فعالیتهای بدنی بعد از کاشت مو میپردازیم:
- دوره استراحت اولیه: هفته اول بعد از کاشت مو را شامل میشود که مطلقا نباید هیچ نوع فعالیت فیزیکی بدنی داشته باشید.
- دوره فعالیتهای سبک: در این دوره بعد از گذشت دو هفته از زمان پیوند میتوانید به یک سری ورزش و فعالیتهای بدنی سبک بپردازید.
- دوره بازگشت به وضعیت عادی: این دوره شامل زمانی است که دیگر بهبودی کامل برایتان حاصل شده و هر نوع خطری که کاشت شما را تهدید میکرده برطرف شده است. در این زمان حساسیت فولیکول موهای شما بهطور قابلتوجهی کاهش یافته و هر نوع تحریکات احتمالی وارده شونده به سر مشکلی ایجاد نمیکند.
این موضوع را به یاد داشته باشید که محدودیت زمانی برای فعالیتهای فیزیکی در هر شخصی مختلف است؛ چراکه واکنش بدن افراد بسته به نوع جراحی و شرایط جسمی آنها تفاوت دارد اما مسلم است که با رعایت اصول اولیه میتوان به بازیابی هر چه سریعتر و نتایج عالی دست یافت.
کلینیک کاشت مو قربانی دارای تیم حرفه ای با ده سال سابقه کاشت موفق مو و ریش وسیبیل می باشد. تمامی عمل های کاشت ریش با تجهیزات به روز، تکنیک های مدرن و با مناسب ترین قیمت انجام می شود. برای رزرو وقت و گرفتن مشاوره وارد سایت شوید و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.کارشناسان ما آماده پاسخگویی و ارائه مشاوره رایگان به شما هستند 8921 809 0938
بدون دیدگاه