زنان به داشتن موهای بلند و سالم به عنوان نشانهای از جوانی و زیبایی خود میبالند؛ به همین خاطر مشاهده ریزش مو برای آنها میتواند بسیار ناراحت کننده باشد. بعلاوه آنها نمیتوانند مانند مردان با پوشیدن کلاه، تراشیدن کل سر و یا گذاشتن ریش جلب توجه کنند؛ بنابراین به حفظ و تقویت موهای خود بیشتر اهمیت میدهند.
علت ریزش مو در زنان فقط به مواردی نظیر دکلره کردن مو محدود نمیشود؛ بلکه عوامل دیگری مانند تغییرات هورمونی در زمان بارداری، زایمان و همینطور یائسگی نیز تاثیر بسیار زیادی روی نازک شدن و کاهش حجم موهای آنها دارد. برای درک بهتر اینکه چگونه هورمون ها، بارداری و یائسگی منجر به ریزش مو در زنان میشود؛ حتما ادامه مطلب را دنبال کنید.
علت ریزش مو در زنان چیست؟
یکی از شایع ترین علت ریزش مو در زنان، آلوپسی آندروژنیک است که به دلیل وجود آندروژنهای اضافی یا همان هورمونهای مردانه نظیر تستوسترون و دی هیدروتستوسترون (DHT) ناشی از کاهش سریع استروژن رخ میدهد. درواقع فعالیت بالای آندروژن ها باعث میشود تا چرخه رشد موهای خانم ها کوتاه تر شده و موها نازکتر شوند.
بیشتر بخوانید: خداحافظی با ریزش مو: بهترین روش های درمان ریزش مو را بشناسید!
علت ریزش مو در زنان یا آلوپسی الگوی زنانه را میتوان به صورت علمی با عدم تعادل هورمونی در زمان بارداری، زایمان و یائسگی مرتبط دانست. علاوه بر این آلوپسی آندروژنتیک میتواند ناشی از کیست تخمدان، مصرف قرص های ضد بارداری آندروژن بالا، داشتن عفونت شدید، سطوح پایین آهن، اختلالات تیروئید، کاهش وزن چشمگیر، استرس و غیره باشد.
در ادامه بیشتر در خصوص تاثیر هورمون ها، بارداری و یائسگی در ریزش موی زنان توضیح خواهیم داد. اگر به مشاوره تخصصی جهت درمان ریزش مو احتیاج دارید حتما با کلینیک دکتر مریم قربانی تماس بگیرید.
· هورمون ها و ریزش مو در زنان
زنان در سنین باروری و پس از بچه دار شدن تغییرات هورمونی زیادی را تجربه میکنند که منجر به ریزش مو نیز میشود. البته باید به آن استرسهای اضافی و کم خوابی ناشی از بچه دار شدن را نیز اضافه کنید! دوران بارداری اغلب به دلیل هورمون های بارداری منجر به ضخیم تر شدن و بهتر شدن وضعیت موها میشود اما بعد از به دنیا آمدن نوزاد، ریزش مو معمولاً به حالت قبل از بارداری بازگشته و در مواردی بدتر نیز میشود.
آیا بارداری می تواند باعث ریزش مو شود؟
طبق آمارها بین 40 تا 50 درصد از زنان در طول بارداری یا بعد از آن دچار ریزش مو میشوند. در زمان بارداری بدن شما مرتبا در حال تغییر بوده و موها نیز ممکن است تحت تاثیر این تغییر قوی تر و ضخیم تر شده یا گاهی اوقات نازک تر شوند. البته برای اکثر زنان، ریزش مو پس از زایمان اتفاق میافتد و به اندازهای رایج است که در مقالات زیادی به آن پرداخته شده است.
توجه داشته باشید که در بیشتر موارد، تغییر هورمون ها باعث ریزش مو در زمان بارداری و بعد از آن میشود؛ با این وجود ممکن است علت زمینهای دیگری نیز برای ریزش موی زنان وجود داشته باشد. برای مثال اگر در حین بارداری دچار مشکلات کم کاری تیروئید شده باشید احتمالا متوجه میشوید که موهایتان بیشتر از قبل میریزد. همچنین بارداری میتواند استرس زا باشد و همانطور که میدانید استرس یک عامل اصلی در ریزش مو محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: چرا موهایمان میریزند؟ به دنبال چه علائمی باشیم؟ | علت ریزش مو |
در هر صورت، ریزش موی بارداری معمولا موقتی بوده و یکسال پس از تولد فرزند شما وضعیت موهایتان به حالت عادی خود بازمیگردد. اگر پس از مدت ذکر شده هنوز هم موفق به کنترل ریزش موهای خود نشدهاید؛ حتما با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید.
· یائسگی و ریزش مو در زنان
علت ریزش مو در زنان همچنین با تغییرات هورمونی دوران یائسگی نیز مرتبط است. استروژن و پروژسترون هورمون هایی هستند که نقش زیادی در سالم نگه داشتن موهای زنان دارند. هنگامی که زنان یائسگی را تجربه میکنند سطح استروژن و پروژسترون آنها کاهش یافته و همین مسئله منجر نازک شدن و کاهش رشد موها میشود.
از سوی دیگر کاهش این هورمون ها باعث افزایش تولید آندروژن نیز میشود که باعث کوچک شدن فولیکول های مو و درنهایت ریزش مو خواهد شد.
برای درمان ریزش مو در زنان چه راهکاری وجود دارد؟
برای تشخیص علت ریزش مو در زنان و درمان آن در وهله اول بهتر است به یک متخصص مراجعه شود. دراینصورت پزشک پس از بررسی عوامل گوناگون و همینطور ارزیابی وضعیت هورمون های زنانه، بهترین روش را برای درمان ریزش مو انتخاب میکند.
بیشتر بخوانید: دشمنان موهای شما: با انواع ریزش مو آشنا شوید! | انواع ریزش مو |
گزینه هایی که معمولا برای درمان ریزش مو پیشنهاد میشوند شامل موارد زیر هستند:
· تجویز داروهای خوراکی و موضعی
از آنجایی که تغذیه در سلامت مو نقش دارد، مکمل هایی مانند بیوتین، آهن و روی میتوانند به کاهش ریزش مو در زنان کمک کنند. با این حال، مکمل های ویتامینی باعث رشد مجدد مو نمیشوند، آنها فقط از پری و سلامت مو حمایت میکنند. همچنین تجویز داروهایی که به تنظیم هورمون های زنانه کمک میکنند نیز به شدت در کاهش ریزش موها موثر است.
· تزریق پی ارپی، مزوتراپی و کاشت مو
روش های جدیدی که برای درمان ریزش مو پیشنهاد میشود شامل تزریق پی ارپی و مزوتراپی برای تقویت موها و همینطور جراحی کاشت مو برای جبران موهای از دست رفته است. شما میتوانید تمام این خدمات را به صورت کاملا تخصصی و حرفه ای در کلینیک دکتر مریم قربانی دریافت کنید.
با کاشت مو به صورت کاملا طبیعی از موهای پرپشت و سالم برخوردار می شوید و مجددا ظاهر جوان و زیبای خود را به دست خواهید آورد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
بدون دیدگاه