علت ریزش مو

علت ریزش مو


اگر در حمام یا پس از شانه کردن موها متوجه شده‌اید که ریزش موهای شما بیش از حد معمول به نظر می‌رسد؛ باید به اینکه دچار ریزش مو شده اید شک کنید. همچنین گاهی اوقات احساس درد و خارش پوست سر نیز از علائمی هستند که منجر به شروع ریزش موها می‌شوند. به طور کلی تجربه افراد از ریزش مو متفاوت بوده و بسته به نوع و علت ریزش مو ممکن است علائم متفاوتی دیده شود.  رایج ترین علائمی که نشان می دهد موهای شما ضعیف شده یا در حال ریزش است عبارتند از:

  • در ریزش مو با الگوی مردانه معمولا شاهد عقب نشینی تدریجی خط رویش موها و ظاهر شدن خطوط شبیه به حرف M در جلوی سر هستیم.
  • مهم ترین علائمی که در ریزش موی زنانه دیده می‌شود، نازک شدن مو در سرتاسر پوست سر می‌باشد.
  • یکی دیگر از علائم نشان دهنده ریزش موها، از دست دادن تکه های کوچک مو در پوست سر است که اصطلاحا با ریزش موی سکه ای شناخته می‌شود و در موارد وخیم تر نیز به طاسی و از دست دادن کامل موها منجر می‌شود.

بیشتر بخوانید: عوارض قطع ناگهانی فیناستراید بعد کاشت مو!

ریزش مو چگونه تشخیص داده می شود؟

در برخی موارد مثلا در حین انجام شیمی درمانی ریزش موها طبیعی بوده و علت آن کاملا واضح است اما در مواقع دیگر توجه به علائم به شما کمک می‌کند تا علت ریزش موهای خود را بهتر تشخیص داده و برای رفع آن به طور موثرتری اقدام کنید. معمولا مراجعه به پزشک متخصص بهترین روش برای شناسایی علت ریزش موها محسوب می‌شود. متخصصان با توجه به عوامل ژنتیکی و سابقه خانوادگی شما در ریزش مو و همینطور بررسی نتایج آزمایشات خون که مشکلات مربوط به کمبود آهن یا مشکلات تیروئید را نشان می دهند؛ علت کم شدن موهای شما را تشخیص داده و بهترین درمان را پیشنهاد می‌کنند. همچنین در مواردی ممکن است علائم عفونت و بیماری های پوستی در پوست سر شما مورد بررسی قرار بگیرد.

چگونه علت ریزش موهای خود را پیدا کنیم؟

دلایل ریزش مو بسیار زیاد است. ما در اینجا به برخی از رایج ترین آنها اشاره می‌کنیم:

  • ریزش مو در اثر افزایش سن و سالخوردگی
  • الگوی طاسی ناشی از عوامل ژنتیکی و هورمونی
  • شیمی درمانی یا پرتودرمانی
  • آسیب مو ناشی از دکلره و رنگ مو، کراتین، شستشوی نادرست موها، خشک کردن مو با حرارت زیاد سشوار و غیره
  • استفاده از مدل هایی که به مو آسیب می‌رسانند مانند اکستنشن مو، بافت مو و مدل دم اسبی
  • کاهش وزن سریع یا قابل توجه
  • شرایط پزشکی خاص مانند مشکلات تیروئید یا عفونت های عمده
  • تغذیه نامناسب با سطوح پایین آهن یا پروتئین
  • تجربه یک حادثه ناگهانی مانند از دست دادن یکی از عزیزان یا شرایط استرس زا مانند عمل جراحی
  • بیماری های پوستی مانند پسوریازیس یا فولیکولیت
  • عوارض جانبی برخی داروهایی که برای پیشگیری از بارداری، افسردگی، نقرس و مشکلات قلبی تجویز می‌شوند

راه حل های درمان ریزش مو

اگر ریزش موی شما به خاطر یک علت زمینه‌ای مانند کم خونی، مصرف برخی از دارو، عدم تعادل هورمونی و یا بیماری تیروئید باشد، پزشک با بررسی علت ریزش مو یک درمان موثر برای آن در نظر می‌گیرد. بنابراین در اغلب موارد اصلاح مشکل سلامتی شما به جلوگیری از ریزش موها کمک می‌کند. اما ریزش هایی مانند ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه که به آلوپسی آندروژنیک معروف است؛ نیاز به درمان‌های بیشتری دارد که شامل تجویز داروهای موضعی (مانند ماینوکسیدیل) برای جلوگیری از نازک شدن موها و یا داروهای خوراکی نظیر فیناستراید جهت جلوگیری از طاسی سر با الگوی مردانه است. درمان PRP نیز می تواند به کاهش ریزش مو و تشویق رشد موهای جدید کمک کند. علاوه بر این جراحی کاشت مو یکی دیگر از جذاب ترین و بهترین روش های درمانی ریزش مو به شمار می‌رود که به بازگشت موهای از دست رفته شما کمک می کند. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم حتما در خصوص بهترین راه حل درمان ریزش موهای خود با یک متخصص باسابقه مشورت نمایید.

بیشتر بخوانید: ماینوکسیدیل بعد از کاشت مو چه مزایایی دارد؟

چگونه از ریزش مو جلوگیری کنیم؟

بدون شک همه انواع ریزش مو قابل پیشگیری نیستند اما انجام برخی از اقدامات به حفظ سلامت موهای شما و به حداقل رساندن ریزش آن کمک می‌کنند. به طور مثال یکی از عوارض منفی کشیدن سیگار ریزش مو است. برخی از سموم موجود در سیگار به فولیکول های مو آسیب رسانده و همینطور بر روی هورمون‌های شما نیز تأثیر می‌گذارد. بنابراین اگر می‌خواهید از ریزش موهای خود جلوگیری کنید؛ ترک سیگار یکی از مهم ترین اقداماتی است که به شما توصیه می‌کنیم. علاوه بر این داشتن رژیم غذایی سالمی که حاوی کالری، پروتئین و آهن کافی باشد به حفظ موهای شما کمک می‌کند. درمان مشکلات سلامتی مرتبط با ریزش مو، کنترل استرس و پرهیز از عادت های آسیب رسان به مو مانند حمام با آب داغ یا بستن محکم موها در جلوگیری از ریزش مو موثر هستند.

ریزش مو ممکن است به دلیل عوامل متعددی از جمله استرس، تغییرات هورمونی، بیماری‌های پوستی و تغذیه نامناسب رخ دهد. استرس‌های شدید و ناگهانی می‌توانند چرخه طبیعی رشد مو را مختل کرده و منجر به ریزش شدید موها شوند. همچنین، تغییرات هورمونی مانند آنچه در دوران بارداری یا یائسگی اتفاق می‌افتد، می‌تواند ریزش مو را تشدید کند. بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس و عفونت‌های قارچی نیز از عوامل دیگر ریزش مو هستند. تغذیه نامناسب و کمبود مواد مغذی مانند آهن و ویتامین‌ها نیز می‌تواند به ضعف و ریزش موها منجر شود.

کلینیک کاشت مو قربانی را بیشتر بشناسید

اگر ریزش مو برای شما نیز ناراحت کننده است یا به تازگی متوجه ریزش موی ناگهانی و قابل توجه شده‌اید؛ بهتر است حتما با یک متخصص در این رابطه صحبت کنید. بسته به اینکه چه چیزی باعث ریزش موهای شما شده، ممکن است راه‌حل های موقت یا دائمی برای مقابله با آن توسط متخصصان ارائه شود. کاشت مو در حال حاضر یکی از بهترین روش ها برای جبران سریع موهای از دست رفته است. شما با مراجعه به کلینیک دکتر قربانی و با استفاده از خدمات به روز و حرفه ای این مرکز معتبر به راحتی می‌توانید موهای از دست رفته خود را جبران کرده و به ظاهر زیبا و جذاب گذشته بازگردید. این مرکز با جدیدترین روش های کاشت مو نظیر Micro FIT یا MFIT و با کمترین عوارض ممکن، ظاهر موهای شما را ترمیم می‌کند.  

بیشتر بخوانید: کاشت مو و نور آفتاب: ممنوعیت یا احتیاط؟

خدمات کلینیک مریم قربانی: کاشت تخصصی مو و ابرو

کلینیک مریم قربانی در شیراز

خدمات کلینیک مریم قربانی ،کاشت مو با حداکثر تراکم و خط رویش کاملا طبیعی در این کلینیک با کادری مجرب و نظارت پزشکان متخصص و کادر درمان علوم پزشکی تزریق پی ارپی و مزوتراپی برای موهای کاشته شده و برای موهای طبیعی افراد جهت تقویت موها و تغذیه موهای شما عزیزان.  

اگر شما هم در حال حاضر با مشکل ریزش مو دست و پنجه نرم می‌کنید و به فکر یک راه حل موثر برای درمان آن هستید؛ در وهله اول باید علت ریزش موی خود را پیدا کنید. برخی از علائم وجود دارند که می‌توانند نشان دهنده شروع ریزش موها باشند. بنابراین با درنظر گرفتن آنها می توان به موقع از ریزش موها جلوگیری کرد. برای بررسی بیشتر حتما ادامه مطلب را دنبال کنید.  

آیا به دنبال بهترین روش برای کاشت مو هستید؟

متخصصان ما در کلینیک مریم قربانی آماده ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.

8921 809 0938

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *