عدم مصرف فیناستراید بعد کاشت مو

مصرف یا عدم مصرف فیناستراید بعد کاشت مو، یکی از دغدغه‌های رایج زیباجویان بعد از عمل پیوند مو است که معمولا پاسخ چندان واضحی نیز برای آن وجود ندارد. به همین خاطر در این مقاله سعی داریم با بررسی شواهد موجود و شناخت مزایا و همینطور عوارض فیناستراید در نهایت تصمیم بگیریم که آیا مصرف فیناستراید بعد کاشت مو مفید است یا خیر.

برای دوستانی که با فیناستراید آشنایی ندارند ابتدا باید توضیح دهیم که این دارو جهت جلوگیری از ریزش مو استفاده می‌شود و با مهار تولید هورمون دی هیدروتستوسترون (DHT) از طاسی با الگوی مردانه جلوگیری می‌کند. البته زمانی که ریزش موها به حدی زیاد شود که ترمیم آن غیرممکن گردد ؛ کاشت مو امری ضروری است و باید موی جدید در آن ناحیه کاشته شود.

در ادامه به نکات مصرف یا عدم مصرف فیناستراید بعد کاشت مو می‌پردازیم. با ما همراه باشید.


آیا به دنبال بهترین روش برای کاشت مو هستید؟

متخصصان ما در کلینیک کاشت مو  مریم قربانی آماده ارائه مشاوره رایگان به شما هستند.

8921 809 0938

 

فیناستراید چیست؟

فیناستراید یک داروی ریزش مو مورد تایید FDA است که شواهد موجود قدرت آن را در کاهش و حتی توقف ریزش مو ثابت می‌کند. جالب است بدانید این دارو در ابتدا برای مبارزه با بیماری‌های مرتبط با پروستات معرفی شد اما به علت تاثیری که روی کاهش ریزش مو داشت؛ امروزه  به یکی از داروهای پیشنهادی متخصصین جهت کاهش ریزش مو و حمایت از کاشت مو تبدیل شده است.

 با نگاه به تاریخچه فیناستراید نیز متوجه می‌شویم که تمام وجود و مزیت این دارو حول مهار آنزیم ۵- آلفا ردوکتاز می‌چرخد. این در واقع همان آنزیمی است که تستوسترون را به دی هیدروتستوسترون (DHT) تبدیل می‌کند و عامل ریزش مو در اکثر مردان و ظهور الگوی طاسی مردانه است.

بنابراین فیناستراید با جلوگیری از تبدیل تستوسترون به DHT و کاهش تولید DHT منجر به کنترل ریزش مو و تقویت رشد مجدد مو در مردان می‌شود.

بیشتر بخوانید: مدت زمان کاشت مو [ نکات مهمی که باید بدانید ]

فواید مصرف فیناستراید بعد کاشت مو

فواید مصرف فیناستراید بعد کاشت موبرخی از پزشکان عدم مصرف فیناستراید بعد کاشت مو را توصیه نمی‌کنند و در عوض معتقدند مصرف این دارو در کنار کاشت به افزایش ضخامت و تعداد موها در ناحیه اهداکننده کمک کرده و به طور کلی تاثیر مثبتی بر کاشت مو دارد.

در واقع از آنجایی که بالاترین نتیجه مصرف فیناستراید معمولا بر طاسی منطقه ورتکس (مناطق جلو به سمت پشت سر) دیده می‌شود و این ناحیه دقیقا شامل بهترین نتایج حاصل از کاشت مو است؛ از این رو برخی پزشکان با تجویز داروی فیناستراید همزمان با کاشت مو به تقویت نتایج مفید پیوند مو کمک کرده و رضایتمندی بیماران خود را افزایش می‌دهند.

البته عوامل مختلفی بر اثربخشی فیناستراید تأثیر می‌گذارند، که عبارتند از: سن، شدت ریزش موی شما، مدت زمان تجربه ریزش مو و همینطور رعایت دستورالعمل و نسخه‌ای که پزشک برای شما تجویز کرده است.

همانطور که تحقیقات نشان می‌دهد، استفاده از فیناستراید خوراکی تا حداقل یک سال پس از جراحی، به طور قابل توجهی نتیجه روند ترمیم مو را بهبود می‌بخشد. همچنین شایان ذکر است که با قطع مصرف این دارو، نتایج مشاهده شده به مرور از دست رفته و موها به وضعیت اولیه خود باز می‌گردند.

 اما علیرغم موقتی بودن اثرات مثبت فیناستراید وعوارض مرتبط با آن باز هم ممکن است توسط برخی متخصصین پوست این دارو در کنار کاشت مو برای چندسال یا حتی بیشتر تجویز گردد.

 موهای کاشته شده و عوارض فیناستراید: حقایق ناگفته

گاهی اوقات به عدم مصرف فیناستراید بعد کاشت مو به علت عوارض آن توصیه می‌شود. در واقع فیناستراید مانند هر داروی دیگر می‌تواند در برخی افراد عوارض جانبی ایجاد کند که شایع ترین عارضه جانبی گزارش شده از آن اختلال در عملکرد جنسی آقایان است اما این عارضه جانبی در صورت قطع مصرف دارو خود به خود برطرف شده و جای نگرانی وجود ندارد.

در ادامه عوارض جانبی ذکر شده برای داروی فیناستراید را بررسی می‌کنیم. همچنین در نظر داشته باشید که این دارو به طور کلی برای زنان تجویز نمی‌شود.

  • بروز مشکلات جنسی در آقایان مانند کاهش میل جنسی، ناتوانی در نعوظ ، کاهش تعداد اسپرم و …
  • ایجاد تورم و واکنش‌های پوستی مانند کهیر و بثورات پوستی
  • بروز علائم افسردگی

به طور کلی تحقیق درباره یک دارو از ابتدا و تصمیم گیری در مورد استفاده یا عدم استفاده از آن یک فرآیند پیچیده محسوب می شود. علاوه بر این، ادامه دادن نسخه بعد از جراحی بدون نظارت پزشک می تواند خطرناک است. بنابراین، حتما قبل از تجویز هر دارویی با پزشک خود درباره سوابق بیماری‌تان صحبت کنید  و از او بخواهید تا بهترین راه حل مورد نظر را به شما پیشنهاد دهد.

بیشتر بخوانید : کندن دلمه های کاشت مو

بررسی منع مصرف داروی فیناستراید

بررسی منع مصرف داروی فیناستراید

مانند هر داروی دیگر مصرف فیناستراید ممکن است برای برخی افراد مناسب نباشد. همچنین این دارو به هیچ عنوان نباید به صورت خودسرانه مصرف شود زیرا منجر به عواض جانبی جدی خواهد شد. به طور کلی توصیه می‌شود این افراد از مصرف داروی فوق خودداری کنند:

  • فیناستراید برای بانوان توصیه نمی‌شود.
  • این دارو فقط برای افراد بالای ۱۸ سال تجویز می‌شود.
  • در صورت مشاهده واکنش آلرژیک به دارو، مصرف آن باید بلافاصله قطع شود.   
  • داروی فوق برای افراد مبتلا به مشکلات جدی کبد و مثانه مناسب نیست.
  • افرادی که قصد بچه دار شدن دارند؛ نباید از این دارو استفاده کنند. توصیه می‌شود ۱ ماه قبل از اقدام برای بارداری مصرف این دارو متوقف شود.
  • در صورت مصرف در دوران بارداری می‌‌تواند باعث نقص مادرزادی شود.

همچنین توصیه می‌شود بانوان باردار حتی از لمس کردن قرص‌ فیناستراید له‌ یا شکسته‌شده نیز خودداری کنند؛ زیرا اثرات دارو از طریق پوست جذب خواهد شد.

نکته: فیناستراید برای ریزش مو ناشی از شیمی درمانی، اختلالات خودایمنی یا کمبودهای تغذیه‌ای موثر نیست.

بیشتر بخوانید : علائم عفونت بعد از کاشت مو چیست؟

 فیناستراید بعد کاشت مو: بایدها و نبایدها

نکات مهم مصرف فیناستراید بعد کاشت موقبل از شروع درمان در مورد مصرف یا عدم مصرف فیناستراید بعد کاشت مو با پزشک خود صحبت کنید. از آنجایی که این دارو با برخی داروها از جمله آلفا بلوکرها و برخی آنتی‌بیوتیک‌ها تداخل دارد؛ بنابراین ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری‌های خاص بی‌خطر نباشد.

  • فیناستراید باید حتما با دستور پزشک مصرف شود و مصرف خودسرانه آن ممکن است عوارض جانبی زیادی را برای شما به همراه داشته باشد.
  • این دارو هرگز نباید بیش از دوز توصیه شده توسط پزشک مصرف شود.
  • فیناستراید را هر روز در یک ساعت معین مصرف کنید و در کنار آن یک سبک زندگی سالم با ورزش منظم و رژیم غذایی متعادل داشته باشید.
  • مصرف دارو باید تا زمان تعیین شده توسط پزشک ادامه پیدا کند و قطع ناگهانی آن می‌تواند تاثیر بدی روی نتیجه کاشت مو داشته باشد.

     

    کلینیک کاشت مو و ابرو مریم قربانی

    کلینیک مریم قربانی در شیراز

    آیا از ریزش مو و ابرو خود رنج می‌برید؟ آیا به دنبال بهترین روش برای درمان ریزش مو و ابرو خود هستید؟

    کلینیک کاشت مو و ابرو مریم قربانی با بیش از 10 سال سابقه درخشان در زمینه کاشت مو و ابرو، بهترین خدمات کاشت مو و ابرو را با قیمت مناسب در شیراز ارائه می‌دهد.

    در کلینیک کاشت مو و ابرو مریم قربانی، از جدیدترین روش‌های کاشت مو و ابرو استفاده می‌شود و این روش‌ها توسط کادری مجرب و متخصص انجام می‌شود.

    ما به شما اطمینان می‌دهیم که با کاشت مو یا ابرو در کلینیک کاشت مو و ابرو مریم قربانی، به نتیجه‌ای مطلوب و رضایت‌بخش دست خواهید یافت.

    مزایای کاشت مو و ابرو در کلینیک مریم قربانی:

    • استفاده از جدیدترین روش‌های کاشت مو و ابرو
    • انجام کاشت مو و ابرو توسط کادری مجرب و متخصص
    • قیمت مناسب کاشت مو و ابرو
    • رضایت بالای مشتریان

     

    برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت برای کاشت مو قربانی شیراز، لطفاً با ما تماس بگیرید.

    شماره تماس: 8921 809 0938

    سوالات  متداول


آیا قطع ناگهانی مصرف فیناستراید بعد از کاشت مو مضر است؟

بله، قطع ناگهانی مصرف فیناستراید بعد از کاشت مو می‌تواند مضر باشد و منجر به ریزش مجدد موها شود. فیناستراید با مسدود کردن آنزیم 5-آلفا ردوکتاز، از تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون (DHT) جلوگیری می‌کند. DHT هورمونی است که نقش کلیدی در ریزش موی ارثی (آندروژنتیک) دارد.

اگر مصرف فیناستراید را به طور ناگهانی متوقف کنید، سطح DHT در بدن شما افزایش می‌یابد و این امر می تواند منجر به ریزش موهایی شود که بعد از کاشت مو رشد کرده‌اند.

چه عوارضی ممکن است بعد از قطع ناگهانی فیناستراید رخ دهد؟

علاوه بر ریزش مجدد مو، عوارض جانبی دیگری نیز ممکن است بعد از قطع ناگهانی فیناستراید رخ دهد، از جمله:

کاهش میل جنسی: فیناستراید می تواند سطح هورمون جنسی مردانه (تستوسترون) را در بدن شما کمی کاهش دهد. این امر می تواند منجر به کاهش میل جنسی و نعوظ شود.
افسردگی: برخی از مطالعات نشان داده اند که فیناستراید ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را کمی افزایش دهد.

بعد از کاش

ت مو چه زمانی می توانم مصرف فیناستراید را قطع کنم؟

به طور کلی، توصیه می شود که مصرف فیناستراید را تا زمانی که ریزش مو متوقف شود، ادامه دهید. این امر معمولاً 12 تا 24 ماه طول می کشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *